Tartufi |
- 200 gram vanilyalı dondurma
- 150 gram bittter çikolata (kuvertür)
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- Küçük bir tepsiye folyo serip buzluğa koyun.
- Tepsi buzlukta donduktan sonra dondurma servis kaşığı ile dondurmadan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp tepsiye yerleştirin.
- Top haline getirdiğiniz dondurmaları tekrar buzluğa koyun.
- Bittter çikolatayı benmari usulü erittikten sonra tereyağı da ilave edip homojen, pürüzsüz bir karışım elde edene kadar karıştırın.
- Dondurmaları buzluktan çıkartıp iki kaşık yardımıyla hızlı bir şekilde çikolataya daldırıp , fazla çikolatanın kalmaması için silkeleyip tekrar folyo kaplı tepsiye dizip tekrar buzluğa koyun.
- Servis yapılacağı zaman buzluktan çıkarıp servis yapın.
* Kaynak :The Perfect Scoop by David Lebovitz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder