19 Eylül 2010 Pazar

Tartufi ( Dondurmalı Truffle )

Tartufi
Malzemeler
  • 200 gram vanilyalı dondurma 
  • 150 gram bittter çikolata (kuvertür)
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
Yapılışı
  1. Küçük bir tepsiye folyo serip buzluğa koyun.
  2. Tepsi buzlukta donduktan sonra dondurma servis kaşığı ile dondurmadan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp tepsiye yerleştirin.
  3. Top haline getirdiğiniz dondurmaları tekrar buzluğa koyun.
  4. Bittter çikolatayı benmari usulü erittikten sonra tereyağı da ilave edip homojen, pürüzsüz bir karışım elde edene kadar karıştırın.
  5. Dondurmaları buzluktan çıkartıp iki kaşık yardımıyla hızlı bir şekilde çikolataya daldırıp , fazla çikolatanın kalmaması için silkeleyip tekrar folyo kaplı tepsiye dizip tekrar buzluğa  koyun.
  6. Servis yapılacağı zaman buzluktan çıkarıp servis yapın.
*  Bu tarifi ilk okuduğumda erimiş sıcak çikolatanın dondurmayı eriteceğinden endişe duyarak tedirgin başlamıştım ancak sıcak çikolata soğuk dondurmaya temas ettiği gibi donduğu için dondurmanında erimesine engel oldu. Hatta daha sonraki tariflerde de vereceğim üzere diğer kaplamalı çikolatalara göre bile daha kolay şekil aldığını söyleyebilirim.

* Kaynak :The Perfect Scoop by David Lebovitz 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder